Obiad w restauracji hotelowej
Podczas pobytu w hotelu oczekujemy również, że będzie można tam dobrze i niedrogo zjeść. Standard restauracji hotelowych nie zawsze idzie w parze z liczbą gwiazdek przyznanych danemu punktowi noclegowemu. Oczywiście luksusowe hotele pięciogwiazdkowe oferują najwyższej klasy dania z kuchni całego świata, jednak hotele o niższym standardzie mogą zaproponować swoim klientom niewiele gorsze usługi gastronomiczne. W restauracjach pięciogwiazdkowych z pewnością zjemy dobrze, lecz zazwyczaj również i drogo, dlatego w sytuacji, gdy zależy na nam na stosunkowo tani m posiłku lepiej poszukać restauracji poza hotelem. W krajowych hotelach można znaleźć wiele restauracji, które serwują nie tylko największe i najbardziej charakterystyczne przysmaki kuchni krajowej, lecz również dania z najpopularniejszych kuchni europejskich, jak włoska, francuska, rosyjska, czy hiszpańska. Dla miłośników kuchni azjatyckiej z pewnością również znajdzie się restauracja hotelowa, która serwuje takie dania. Kucharze w restauracjach hotelowych niczym nie różnią się od tych, których spotykamy w standardowych restauracjach. Każdy kucharz dba by jedzenie było nie tylko smaczne, lecz także w stu procentach zdrowe. Możemy być pewni, że z tak bogatego menu z pewnością wybierzemy danie, które wprawi w ekstazę nasze podniebienie.